Misjonsprosjektet vårt

Varhaug Kristelige Ungdomslag har et misjonsprosjekt som vi samler inn penger til gjennom basar, auksjon, flaskeinnsamling, dugnad og mer. Dette prosjektet er todelt, slik at halvparten av pengene går til KPK Ukraina, mens den andre halvparten går til Jordbruksskolenes venner på Madagaskar. 


Stiftelsen KPK Ukraina

KPK Ukraina driver bistandsarbeid i Vest-Ukraina. Pengene vi samler inn går blant annet til en gård som heter Mercy Farm, der arbeidsløse kan få jobbe, det lages mat som sendes ut til fattige, og det er et lager der for hjelpesendinger fra Norge og andre land. Flyktninger kan også få bo der. I tillegg drives barnehjemmet House of Mercy med pengene fra KPK Ukraina, og hver sommer arrangeres det sommerleir. Lenger ned på siden kan du finne en video fra arbeidet som blir gjort.


KPK kjører ut hjelpesendinger til Ukraina flere ganger i året. De har et lager på Vigrestad, der vi fra VAKRU har fått være med å pakke lastebiler som skal sendes ned. De tar for eksempel imot klær, tepper, dyner og puter, og ikke minst faddergaver til barna i Ukraina. Tidligere år har en gjeng fra ungdomslaget fått være med på besøk til Ukraina for å se barnehjemmet, gamlehjem, og for å få se hva pengene går til. På grunn av krigen har det ikke vært mulighet for det de siste årene. 


For mer informasjon kan du besøke nettsiden til Stiftelsen KPK Ukraina: https://www.kpk-ukraina.com/ 


Jordbruksskulenes Venner

Jordbruksskolenes venner støtter to jordbruksskoler på Madagaskar. Disse heter Tombontsoa og Fihaonana. Mottoet på skolene er “Mivavaka Miasa”, som betyr “Be og arbeid”. Målet med skolene er å gjøre elevene klare for resten av livet både med tanke på jordbruk, men også åndelig. På jordbruksskolene lærer elevene å drive jordbruk på en effektiv og lønnsom måte. De lærer for eksempel å dyrke ris på en måte som er 17 ganger mer effektivt enn tradisjonell risplanting. Les mer her: https://jo-ve.no/ 


Tidligere har vi i VAKRU støttet jordbruksskolene med penger til for eksempel en ny traktor, og andre ting som skolene har trengt. De siste årene har pengene som vi samler inn gått til stipend for elever som går på skolen Tombontsoa. Da kan også de som ikke har så god råd få mulighet til å gå på jordbruksskolen. 


I oktober 2023 reiste 20 stykk fra ungdomslaget ned til Madagaskar for å besøke skolene, og for å se hva pengene går til. De fikk møte flere elever fra både Tombontsoa og Fihaonana. I tillegg fikk de møte en tidligere elev fra Tombontsoa, som nå drev med jordbruk og klarte seg veldig bra. Han fortalte hvor mye det har betydd for ham å få gå på jordbruksskolen, både med tanke på arbeidet, men også det åndelige. 

Har du lyst å gi en gave til misjonsprosjekta til ungdomslaget, kan du gi et valgfritt beløp til: Vipps: 112699  kontonr.: 3335 51 12190

Her kan du se noen av de ulike måtene vi samler inn penger:

Her er en video fra arbeidet i Ukraina:

Her er et lite glimt fra da vi besøkte Fihaonana og Tombontsoa i oktober 2023

  Ønsker du å støtte prosjektet vårt?
  Vipps: 112699
  Kontonr.: 3335 51 12190